Dudok in Concert

Festivalbewegwijzering en bezoekersplattegrond voor het eerste ‘Dudok in Concert’.

Op 14 juli 2016 werd 100 Jaar Dudok feestelijk afgesloten met een concert op de Raadhuisvijver in Hilversum. Het Metropole Orkest met de solisten Giovanca, Brace en Karin Bloemen gaven een spetterende show met als decor het beroemde Raadhuis van Willem Marinus Dudok. De presentatie was in handen van Paul de Leeuw. Daarnaast waren er optredens van diverse amateurgezelschappen in en rond het Raadhuis tijdens het Raadhuis Open Podium.

Dudok in Concert is een unieke verbeelding van mediageschiedenis en toekomst, dat zich afspeelt tegen het decor van het Raadhuis. De ambitie is om van dit concert een jaarlijks terugkerend nationaal evenement te maken. Dit jaar vieren we de verbondenheid die Hilversum uitstraalt als thuishaven van de publieke omroepen tegen het decor van Dudoks meest iconische monument: het Raadhuis van Hilversum. Tijdens deze muzikale ode aan de rijke omroepgeschiedenis van Mediastad Hilversum wordt het publiek meegenomen in de tijd. Legendarische mediamomenten worden geprojecteerd op het Raadhuis, terwijl het Metropole Orkest vanuit de verschillende hoeken de bekende tv-tunes ten gehore brengt

Dudok in Concert werd uitgezonden op zaterdag 16 juli bij NPO 1.

Bas Pronk werd gevraagd om de festivalbewegwijzering en een bezoekersplattegrond te realiseren. Geïnspireerd op de architectuur van Dudok’s Raadhuis is een ontwerp gemaakt met een verwijzing naar de klok van de Raadhuistoren, de kleur van de stenen en waarbij de pijl op subtiele manier de krachtige lijnvoering van de architectuur onderstreept.